فهرست مطالب

Modern Care Journal
Volume:8 Issue: 2, Jun 2011

  • تاریخ انتشار: 1391/01/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا احصایی، مجد محسنی بیرجندی، سیدمحمود حسینی، مجید خزاعی صفحه 52
    زمینه و هدف
    نیتریک اکساید یکی از نوروترانسمیترهای مهم مغزی است که نقش بسیار مهمی در پاتوفیزیولوژی ایسکمی و ادم مغزی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح سرمی نیتریک اکساید در مراحل مختلف ادم مغزی ناشی از تروما و ارتباط آن با سطح هوشیاری و مقیاس اغمای گلاسگو (Glasgow Coma Scale: GCS) انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بیماران دچار ترومای مغزی که حجم ضایعه فضاگیر موجود در توموگرافی رایانه ای مغز آنها کمتر از 25سی سی بود، به مدت چهارده روز از نظر بالینی و آزمایشگاهی پیگیری شدند. در تمام روزهای پیگیری، سطح GCS و در روزهای صفر (هنگام مراجعه)، هفتم و چهاردهم، سطح نیتریک اکساید سرم با روش Griess Reagent اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سطح سرمی نیتریک اکساید در بدو مراجعه به بیمارستان در بیماران با درجات مختلف GCS تفاوت معنی داری نداشت (7 GCS≤: 51/0 ± 61/7، 8 GCS=: 52/1 ± 65/9، 9 GCS≥: 95/0 ± 5/8 میکرومول در لیتر)؛ همچنین سطح سرمی نیتریک اکساید ارتباط معنی داری با سطح GCS در زمان های مختلف نشان نداد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سطح سرمی نیتریک اکساید ارتباط معنی داری با سطح هوشیاری در بیماران آسیب تروماتیک مغزی ندارد. مطالعات بیشتر بر روی تغییرات موضعی نیتریک اکساید در مغز و مایع مغزی- نخاعی ضروری است.
    کلیدواژگان: ضربه های مغز و جمجمه، آسیب های مغز، ادم مغز، نیتریک اکساید، مقیاس اغمای گلاسگو
  • فاطمه طاهری، محبوبه زنگویی، طوبی کاظمی، محمد زنگویی پور فرد، مرضیه موحد فاضل صفحه 58
    زمینه و هدف
    شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان در دهه های اخیر در جوامع مختلف افزایش یافته است. چاقی در دوران کودکی، احتمال چاقی در بزرگسالی و بیماری های همراه با آن را بالا می برد. تعیین شیوع این مشکل در جوامع مختلف، منجر به غربالگری و مداخله مناسب و در نهایت کاهش عوارض زودرس و دیررس آن می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان 11 تا 15 ساله مقطع راهنمایی شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی در سال 1385 و بر روی 2105 دانش آموز 11 تا 15 ساله که از طریق نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند، انجام شد. قد و وزن دانش آموزان به روش استاندارد اندازه گیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه شد. افراد با BMI بین صدک 85 تا 95 بر اساس استاندارد مرکز کنترل بیماری ها (CDC) به عنوان افراد دارای اضافه وزن و با BMI بیشتر از صدک 95 چاق محسوب شدند. سایر اطلاعات فردی از طریق مصاحبه کسب و در پرسشنامه ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) در سطح معنی داری 05/0 α < تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع اضافه وزن در دانش آموزان مورد مطالعه 2/5% (5/6% دختران و 9/3 % پسران) و شیوع چاقی 1/2% (5/1% دختران و 8/2% پسران) بود. اضافه وزن و چاقی با میزان تحصیلات والدین، شغل مادر و تعداد فرزندان ارتباطی معنی دار و در فرزندان والدین با تحصیلات بیشتر، مادران شاغل و خانواده های با فرزند کمتر، بیشترین شیوع را داشت.
    نتیجه گیری
    شیوه زندگی در ایجاد چاقی نقش دارد و در این مطالعه در فرزندان مادران شاغل و والدین با سطح تحصیلات بیشتر و خانواده های کم فرزند شیوع بیشتری نشان داد. بررسی دقیق تر عوامل مرتبط با چاقی کودکان و نوجوانان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: چاقی، وزن بدن، نوجوانان، شیوع بیماری، شاخص اندام های بدن
  • ابوذر محمودی، عباسعلی رمضانی صفحه 65
    زمینه و هدف
    سرطان سینه شایعترین سرطان منجر به مرگ در جهان است. بروز بیماری بیست مورد در هر ده هزار نفر جمعیت زنان ایرانی است. تشخیص زودهنگام آن می تواند با درمان بهتری همراه باشد. مطالعه حاضر با هدف سنجش عوامل تاثیرگذار بر انجام خودآزمایی پستان با استفاده از مدل اعتقاد سلامتی انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی و با استفاده از پرسشنامه های مبتنی بر اجزای مدل اعتقاد سلامتی بر روی246 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی زابل در سال 1388 انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افرار SPSS و آزمون های تی مستقل، کای اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از پایین بودن سطح آگاهی و عملکرد افراد در مورد خودآزمایی پستان بود. افراد در سطح متوسطی از نظر درک زیرمجموعه های مدل اعتقاد سلامتی بودند؛ همچنین میزان درک حساسیت، خطر درک شده، فواید و موانع درک شده، انگیزه های سلامتی و اعتماد به نفس در انجام خودآزمایی پستان در گروهی که این رفتار را می دانستند و انجام می دادند، بیشتر بود. ارتباط آماری معنی داری بین انجام خودآزمایی و سابقه فامیلی مثبت سرطان پستان وجود داشت.
    نتیجه گیری
    آگاهی بیشتر از بیماری ها و درک صحیح تری از استعداد به درگیری و شدت عوارض حاصله با در نظر گرفتن فواید و موانع، می تواند سبب ایجاد رفتار بهداشتی مناسب گردد؛ بنابراین طراحی و اجرای برنامه های مختلف آموزشی و مداخله ای در مراکز آموزشی و بهداشتی در ارتقای آگاهی های عمومی در رابطه با رفتارهای پیشگیرانه از بیماری ها و بخصوص خودآزمایی، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: معاینه شخصی پستان، سرطان های پستان، آگاهی
  • کیانوش شیرزایی، محمدرضا میری، غلامرضا شریف زاده، مریم یعقوبی، خدیجه حسینی، سعیده کاظمی صفحه 73
    زمینه و هدف
    خشم یکی از هیجان های پیچیده انسان و واکنشی متداول نسبت به ناکامی و بدرفتاری است. عدم مهار خشم می تواند باعث ایجاد مشکلات بین فردی و جرم بزه و تجاوز به حقوق دیگران و یا درون ریزی شده و باعث انواع مشکلات جسمی و روانی مثل زخم معده، سردردهای میگرنی و افسردگی گردد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کنترل خشم در کارکنان پرستاری بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تمامی کارکنان پرستاری شاغل در بیمارستان امام رضا (ع)، به صورت سرشماری انتخاب و با استفاده از پرسشنامه استاندارد کنترل خشم، مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و توکی در سطح معنی داری 05/0=α تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه اختلاف معنی داری در میانگین نمره خشم در بین زنان و مردان و میانگین نمره خشم در بین کارکنان برحسب شغل مشاهده نگردید ولی اختلاف معنی داری در میانگین نمره خشم در روابط شخصی و نمره کل خشم در بین دو گروه با سابقه کار کمتر از 5 سال و 10-20 سال مشاهده گردید. اختلاف در خشم در روابط شخصی بین سنین 20-30 و 31-40 سال (003/0= P) و همچنین 20-30 با 41 سال و بالاتر (04/0= P) از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    توانایی کنترل خشم در روابط شخصی در افراد سنین مختلف متفاوت است؛ وجود مشکلاتی نظیر شغل، انتخاب همسر، عدم وجود امکانات کافی بر روی میزان خشم موثر می باشد. از آنجا که با افزایش سن و سابقه کار، توانایی کارکنان در کنترل خشم بیشتر می شود و با توجه به نتایج این مطالعه، پیشنهاد می شود کارگاه های آموزشی کنترل خشم برای کارکنان، بخصوص کارکنان جوانتر برگزار گردد.
    کلیدواژگان: خشم، فشار روانی، پرستاران، روابط بین فردی، روابط پرستار و بیمار
  • محمدحسین باقیانی مقدم، زهرا لله گانی، محمدعلی مروتی، قاسم کریمی، حسین فلاح زاده صفحه 79
    زمینه و هدف
    تدریس در مدرسه به عنوان یک عامل خطر شغلی برای ایجاد اختلال در صدا شناخته شده است که با نحوه عملکرد شغلی و رضایت شغلی نیز مرتبط است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی و رفتارهای پیشگیری کننده از اختلال صدا (disphonia) و همجنین میزان شیوع آن در معلمین زن دبستان های شهر یزد انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بر روی 280 معلم که به صورت تصادفی از نواحی آموزش و پرورش یزد انتخاب شده بودند، انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن تایید شده بود، استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی، آنالیز واریانس و آزمون تی در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان شیوع اختلال صدا در معلمان 4/55% و شایع ترین مشکل «خشک شدن گلو» بود. میزان آگاهی معلمان در حد متوسط گزارش شد. بین تحصیلات و میزان آگاهی رابطه معنی داری وجود داشت و افراد دارای تحصیلات لیسانس و بالاتر نسبت به سایرین دارای نمره آگاهی بیشتری بودند (02/0 P<)؛ همچنین بین جنس و ساعات تدریس رابطه معنی داری وجود داشت و زنان بیشتر از مردان در خصوص عوامل پیشگیری کننده از این اختلال اطلاعات داشتند (04/0 P<). بین آگاهی و رفتار پیشگیری کننده از اختلال صدا رابطه معنی دار آماری وجود داشت (01/0 P<) و معلمانی که دارای نمره آگاهی بیشتری بودند، رفتارهای پشگیری کننده بهتری نسبت به سایرین داشتند.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای این مشکل در معلمین دبستان های شهر یزد، نشان می دهد که رفتارهای پیشگیری کننده از این اختلال بسیار ضعیف می باشد و توصیه می شود با برگزاری کلاس های آموزشی از سوی متخصصین این امر، میزان آگاهی و عملکرد معلمان به منظور پیشگیری و کنترل این مشکل افزایش داده شود.
    کلیدواژگان: اختلالات صدا، بیماری های شغلی، تدریس، شیوع بیماری، آگاهی
  • علیرضا قربانی بیرگانی، سعید اسدپور صفحه 86
    زمینه و هدف
    عفونت های بیمارستانی بخصوص در بخش های ویژه از عفونت های شایع می باشد و هر ساله تعداد زیادی از بیماران در این بخش ها از این مشکلات رنج می برند. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی عفونت های بیمارستانی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان آریای اهواز انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی و بر روی 772 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان آریای اهواز در طی سال های 1388-1387 انجام شد. گردآوری اطلاعات بر اساس پرسشنامه طراحی شده توسط سیستم ملی پایش عفونت های بیمارستانی انجام شد. بیماران به طور مرتب از نظر علائم بالینی کنترل شدند و در صورت مشکوک بودن به عفونت بر اساس علائم بالینی و معیارهای سیستم ذکرشده، آزمایش و کشت های لازم انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون مجذور کای در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    10% از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه، علائم و نشانه های ناشی از عفونت های بیمارستانی را داشتند؛ بیشترین میزان ابتلا در گروه سنی بالای 60 سال بود. از نظر نوع عفونت، 41% عفونت ادراری، 28% عفونت تنفسی، 5/20% عفونت محل جراحی و 5/10% عفونت خونی (سپسیس) گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    به منظور کاهش عفونت های بیمارستانی، تشخیص اولیه عفونت، بررسی مستمر میکروارگانیسم های موجود، حساسیت و مقاومت آنها در مقابل داروها، ایجاد اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش عفونت های بیمارستانی و آموزش بهداشت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عفونت، انتشار عفونت، بیمارستان ها، مراقبت های ویژه
  • مرضیه مقرب، طیبه خزاعی، زهرا آموزشی، مهری سروری، غلامرضا شریف زاده صفحه 94
    زمینه و هدف
    آموزش بالینی، قلب آموزش حرفه ای پرستاری محسوب می شود. از آنجا که بهبود و ارتقای کیفیت آموزش بالینی، مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود و شناخت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف است، مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان سال آخر و مربیان آموزش بالینی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی و در سال تحصیلی 90-1389 در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد؛ 28 نفر مربی آموزشی و 120 دانشجوی پرستاری سال آخر به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پژ‍‍‍وهشگرساخته، جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر و فیشر در سطح معنی داری 05/0= α تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دانشجویان و مربیان، وضعیت عوامل رسانه ای، فرایند آموزش بالینی مربیان، تجهیزات و امکانات تخصصی، امور رفاهی، امور معمول و فعالیت های فوق برنامه در محیط های بالینی را در حد مطلوب تا عالی ارزیابی نمودند اما در رابطه با کارکنان پرستاری در محیط های بالینی وضعیت به صورت نسبتا مطلوب و نامطلوب ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    هر چند بیشتر عوامل موثر در آموزش بالینی مطلوب و عالی ارزیابی گردید، اما تقویت جنبه های مثبت و اصلاح نقائص می تواند گامی موثر در راستای ارتقای کیفیت آموزش بالینی باشد؛ همچنین لازم است با ارزیابی های مکرر عرصه های بالینی و مقایسه وضعیت موجود با وضعیت قبل و یا بعد، نقاط ضعف و قوت موثر در آموزش بالینی شناسایی گردد.
  • نورالله طاهری، مرضیه سادات رضوی زادگان، مرجان کیالی، مجتبی رشیدی، مریم یعقوبی، کیانوش شیرزایی، زهرا کلینی صفحه 100
    زمینه و هدف
    آموزش به بیمار مهمترین وظیفه پرستاران است که به دلایل مختلفی، یا بخوبی انجام نمی گیرد و یا به فراموشی سپرده می شود. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اهمیت آموزش به بیمار از دیدگاه دانشجویان پرستاری آبادان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشکده پرستاری آبادان در سال تحصیلی 88-1387 مورد تحقیق قرار گرفتند. برای انجام تحقیق از پرسشنامه ای چهار قسمتی شامل مشخصات جمعیت شناختی، اهمیت آموزش به بیمار (16 سوال)، عوامل بازدارنده و راهکارهای آموزش به بیمار (هر حیطه 10 سوال) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل و به صورت توصیفی ارائه گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 53/3 ± 39/20 و میانگین معدل کل تا زمان پژوهش 8/0/15 بود. 75% از دانشجویان با آموزش به بیمار کاملا موافق بودند و 1/64% کاملا معتقد بودند که آموزش به بیمار از وظایف اولیه پرستاران است. بیشتر دانشجویان (4/59%) عدم آمادگی جسمی و روحی بیمار را عامل بازدارنده آموزش و 6/65% آگاهی آموزش دهنده را به عنوان عامل تسهیل کننده آموزش می دانستند.
    نتیجه گیری
    تقویت راهکارهای موثر بر آموزش به بیمار، از قبیل ایجاد محیط مناسب، فراهم کردن زمان مناسب و تدارک ابزار آموزشی مناسب، مطالعه و افزایش دانش تئوری و مهارت بالینی توسط مربیان بالینی می تواند آموزش بالینی را در پرستاری ارتقا بخشیده و با این کار در تثبیت جایگاه پرستاری در جامعه نقش مهمی را ایفا نماید.
    کلیدواژگان: آموزش به بیمار، رابطه پرستار و بیمار، مراقبت پرستاری، پرستاری
|
  • M.R. Ehsaei, M. Mohseni Birjandi, S.M. Hosseini, M. Khazaei Page 52
    Background And Aim
    Nitric Oxide (NO) is one of the most important neurotransmitters in the brain which has a key role in brain edema and ischemia pathophysiology. The aim of this study was to determine the serum NO concentration in traumatic brain injury and its relation with Glascow Coma Scale (GCS) and consciousness level.
    Materials And Methods
    In this analytic-descriptive study, patients with traumatic brain injury who had a mass volume in CT scan less than 25mm were assessed. GCS was measured during the study (14 days) and serum NO level was measured on days 0, 7 and 14 using Griess reagent method. Data were analyzed by one-way variance analysis and Pearson correlation coefficient (P < 0.05).
    Results
    Results showed that there was no significant difference in serum NO concentration in different GCS scores (GCS ≤ 7:7.61 ± 0.51, GCS ═ 8: 9.65 ± 1.52, GCS ≥ 9:8.5 ± 0.95 μ mol/lit). Also, serum NO level had no significant correlation with GCS score.
    Conclusion
    It seems that serum NO concentration has no correlation with GCS score in traumatic brain injury. More studies on local brain NO changes in brain and CSF are needed.
    Keywords: Blood, brain barrier, Brain injuries, Edema, Nitric Oxide synthase type II, Glasgow Coma Scale
  • F. Taheri, M. Zangoie, T. Kazemi, M. Zangoi Fard, M. Movahed Fazel Page 58
    Background And Aim
    The prevalence of obesity and overweight in children and adolescence has increased in communities in recent decades. Childhood obesity is likely associated with adulthood obesity and increases related diseases. By determining the prevalence, screening and appropriate intervention and consequently reduction of short and long term complications is expectable. The aim of this study was to estimate the prevalence of overweight and obesity in 11 to 15 years old mid-school students in Birjand.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic and cross sectional study was performed in 2005 in Birjand. We examined 2105 students (1067 boys and 1038 girls), 11-15 years old. Subjects were selected via a step wise random sampling from four districts of Birjand. Heights and weights and BMI were measured by two trained medical students via standard methods. Persons with BMI of 85 to 95 percentile were assumed as overweight and those with more than 95 as obese according to CDC standards. Other demographic information was gained through interviews and questionnaires. Then, information was encoded and data were analyzed by SPSS (11.5) at α<0.05
    Results
    The overall prevalence rates of overweight and obesity were 5.2 % (6.5% girls, 3.9% boys) and 2.1% (1.5% girls, 2.8% boys), respectively. Overweight and obesity were significantly related to parents’ education levels, mother’s job numbers of children. They were most prevalent in students with parents of higher education levels, employed mothers, and fewer numbers of children in the family.
    Conclusion
    Lifestyle plays an important role in obesity. According to this study, Obesity prevalence is more in families of fewer children, higher educated parents and employed mothers. It is recommended to make cautious high socioeconomic families and in the proceeding studies investigate obesity associated factors more precisely.
    Keywords: Obesity, Overweight, Body weight, Body Mass Index, Adolescent, Prevalence, Schools
  • A. Mahmood, A.A. Ramazani Page 65
    Background And Aim
    Breast cancer is the most common cause of cancer related deaths worldwide. The incidence is 20 new cases per 100000 Iranian women in year. It seems that early breast cancer detection can be associated with better treatment. The aim of this study is to find the factors that influence Breast self examination practice with using health belief model.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out cross-sectionally on 246 women in Zabol who referred to health care centers in 2009.we used a questionnaire according to health belief model to get information. Descriptive statistic, t test, χ2 and One Way ANOVA was used to analysis the data. P value was set at <0.05
    Results
    Knowledge and practice of breast self examination of participants was rather low. They were at a medium level of perception on six health belief model subscales. There were significant disparities on health belief subscale between participants who had knowledge and performed breast self examination and the participants who did not. There was significant correlation between positive family history of breast cancer and performing breast self examination.
    Conclusion
    Good information and correct perception of involvement vulnerability and complications in addition to benefits and obstacles can lead to adequate health behavior. So it seems necessary to devise and implement various educational and interventional programs in Health Centers to promote public awareness regarding preventive behaviors and particularly self examination.
    Keywords: Breast self, examination, Health knowledge, Attitudes, Practice, Breast neoplasms, Early detection of cancer, Awareness
  • K. Shirzaei, M.R. Miri, Gh.R. Sharifzadeh, M. Yaghoobi, Kh Hosseini, S. Kazemi Page 73
    Background And Aim
    Anger is a human complicated excitement and a common reaction towards disappointment and misbehavior. Without the control of anger, it makes individual problems, crime, offence and aggression to others’ rights. Also, it causes mental and physical problems like gastric ulcer, migraine headache, and depression. The purpose of this research is to Study the Control of anger in nursing personnel of Emam Reza hospital.
    Materials And Methods
    In this analytical and descriptive study, all employed nursing personnel in Emam Reza hospital were statistically selected and evaluated by using the standard questionnaire of anger control. Data were statistically analyzed with SPSS software, independent t test, one way variance analysis and Tukey test (a =0.05).
    Results
    In this study, there were no meaningful differences in the average score of anger between men and women. But there was a significant difference in the score average of anger in personal relationships and total score of anger between two groups with occupational histories less than 5 years and 10-20 years. Difference in the kind of anger in personal relationships was statistically meaningful between 20-30years old and 31-40 year s old groups (P=0.003) and also between 20-30 years old with 41years old groups and more (P=0.04).
    Conclusion
    The ability to control the anger in individual relationships is different in persons at different ages. Some problems like occupation, marriage and lack of sufficient equipment are effective on the amount of anger. Since personnel with high ages and high occupation records, are more able to control their anger, and according to these results, it is recommended to organize educational workshops about the anger control for younger personnel in future.
    Keywords: Anger, Stress, Physiological, Interpersonal relations, Nurse, patient relations, Nurses
  • M.H. Baghiyani Moghadam, Z. Lalegani, M.A. Morowaty, Gh Karimi, H. Fallah Zade Page 79
    Background And Aim
    Teaching in schools is known as a work hazard causing voice disorders and is also associated with job satisfaction and performance. The object of this study is to investigate the knowledge and prophylaxis behaviors and the rate of disphonia in elementary school teachers of Yazd.
    Materials And Methods
    This descriptive- analytic study was conducted on 280 teachers (140 men, 140 women) that were chosen from 2 education areas of Yazd city, Iran by simple sampling method. The data were collected by a questionnaire which its validity and reliability were established. The data were analyzed by using SPSS software and some tests, like Analyze Variance, t- test (P˂0.01).
    Results
    The prevalence of this disease was 55.4%among the teachers and the most common form was stiffness of larynx. The knowledge of teachers was in average. There was a significant correlation between education levels of samples and their knowledge. The knowledge of teachers with bachelor degree or higher than it, was more than others (P<0.02). It was seen a significant correlation was observed between teaching hours and sex (P<0.04) and the knowledge of women in preventive measures was more than men. The results showed that there was a statistically significant correlation between the knowledge and preventive behaviors of participants (P<0.01) and those with higher scores of knowledge showed better preventive behaviors than others.
    Conclusion
    High prevalence of this problem in teachers of elementary schools of Yazd city Iran shows that preventive behaviors in regard to disphonia is too poor. It is recommended to increase the awareness and performance of teachers through teaching sessions by experts to prevent and control the disorder.
    Keywords: Voice disorders, Dysphonia, Occupational diseases, Teaching, awareness, Prevalence
  • Page 86
    Background And Aim
    Nosocomial infections especially in ICUs are common infections and large numbers of patients suffer from these problems in these wards, annually. Therefore, this study has been done to assess nosocomial infections in intensive care unit of Ahvaz Arya hospital.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 772 ICU patients in Ahvaz Arya hospital from 2008 to 2009. Data collected based on National Nosocomial Infections Surveillance System (NNIS). Patients regularly controlled clinically and if infection is suspected based on clinical symptoms and criteria mentioned in NNIS, the necessary tests and cultures were performed. Data were analyzed by SPSS statistical software and chi-square test in significance level of P-value <0.05.
    Results
    10% of hospitalized patients in ICU, had symptoms of nosocomial infections and the highest rate was in patients over 60 years. Based on type of infection, 41% was urinary tract infection, 28% was respiratory infection, 20.5% reported surgical site infection and 10.5% related to blood infection (sepsis).
    Conclusion
    To reduce hospital infections, it is recommended early diagnosis of infections, continuous assessment of existing microorganisms and their sensitivity and resistance against drugs, establish especial interventions for prevention the spread of hospital infections and health education.
    Keywords: Cross infection, Intensive care, Critical care, Infection, Hospitals